Kattenactie

Informatie over de castratie-, sterilisatie- en chipactie voor katten van minima van Stichting De Dierenambulance

De sterilisatie, castratie- en chipactie voor 2024 is beëindigd. U kunt dit jaar niet meer deelnemen!

Voordat u het aanmeldformulier gaat invullen, verzoeken wij u onderstaande informatie door te nemen, zodat u een goed beeld krijgt van de gang van zaken tijdens de actie.

Als uw aanmelding geaccepteerd is, krijgt u van ons nog een uitgebreide brief met alle informatie die nodig is voor een goed verloop van de actie.

Voor wie is de actie bedoeld?

De actie is alleen bedoeld voor inwoners van de gemeente Westerkwartier die bekend zijn bij de Voedselbank Westerkwartier (wij behouden ons het recht voor dit te controleren), een kopie van het “Toekenningsbesluit minimabeleid” van de gemeente Westerkwartier kunnen overleggen of een door Humanitas Westerkwartier ondertekende verwijsbrief kunnen overleggen.

Voor het castreren of steriliseren en het chippen en registeren betalen degenen die voldoen aan één van de bovengenoemde criteria GEEN eigen bijdrage!

Wanneer?

De actie wordt gehouden op dinsdag 20 februari 2024, u kunt inschrijven tot 15 februari.

Hoe oud moet met mijn kat zijn?

Een kat kan alleen worden gecastreerd of gesteriliseerd als de kat op de dag van de actie minimaal 6 maanden oud is en minstens 2 kilo weegt. Een kat die hierin niet voldoet kan alleen gechipt en geregistreerd worden. U kunt in het opmerkingenveld op het aanmeldformulier aangeven dat uw kat alleen gechipt en geregistreerd moet worden.

Waar?

De operatie wordt uitgevoerd bij Dierenwelzijnscentrum Adventure in Kootstertille. De castratie/sterilisatie en/of het plaatsen van de chip wordt daar uitgevoerd door een dierenarts van Dierenartsenpraktijk Tusken Diken en Feanen uit Drogeham.

Waar moet ik mijn kat/poes brengen?

Alle dieren die gecastreerd/gesteriliseerd en/of gechipt worden, moeten gebracht worden naar de locatie van de Voedselbank Westerkwartier, Bovenweg 23B, 9861 GG, Grootegast (ter hoogte van de Bovenweg 23B ziet u een oranje bord van Voedselbanken.nl). Van daaruit worden de dieren in twee dierenambulances door ons naar Kootstertille gebracht.

Hoe laat moet ik bij de Voedselbank zijn?

Als uw aanmelding geaccepteerd is, krijgt u in een brief van ons de definitieve tijden door. Het brengen zal tussen plm. 8.00 en 9.00 uur plaatsvinden. Het ophalen vindt plaats vanaf plm. 16.30 uur; ook weer bij de Voedselbank.

Bent u geen klant van Voedselbank Westerkwartier? Stuur dan een kopie van het “Toekenningsbesluit minima” van de gemeente Westerkwartier of een door Humanitas Westerkwartier ondertekende verwijsbrief mee.

Hoe moet ik mijn kat aanleveren?

Uw kat moet in een draagbare, goed afsluitbare, kattenmand worden gebracht. Wij adviseren u om onderin eerst een stuk plastic en daarna een handdoek of iets dergelijks te leggen. Elke kat moet in een aparte kattenmand worden aangeleverd.

Moet mijn kat nuchter zijn?

Uw kat kan alleen geopereerd worden als het dier nuchter is. Meer informatie hierover krijgt u na acceptatie van uw aanmelding.

Het brengen van uw kat

De veiligheid van u en van onze vrijwilligers maken het noodzakelijk dat u zich precies houdt aan de aanwijzingen van onze vrijwilligers. In de brief die u krijgt na acceptatie van uw aanmelding staat meer informatie.

Tot slot

De Stichting De Dierenambulance zal uw dier met de grootst mogelijke zorg behandelen. Toch kunnen wij niet aansprakelijk gesteld worden voor schade die ontstaat tijdens de periode dat uw dier aan onze zorg is toevertrouwd. Met het insturen van het aanmeldformulier verklaart u zich hiermee akkoord.

Invullen

U kunt nu verder gaan met het invullen van het aanmeldformulier